Linda bij Yawn Space: colliers uit Kiev en mutsen uit Moskou

Yawn Space is een shop waar creatieve ontwerpen uit de post-Sovjetlanden in de etalage hangen. Styliste Linda Van Waesberge ontdekt er accessoires met pailletten en gekke jassen. De Oost-Europese mode is meer dan bont.

 

 

 

  Linda in het atelier van Ann Clicteur: 'Een meubel staat nooit alleen'
Oud hout, gooi het niet weg meer hergebruik het. En als u daar geen zin in heeft, breng het dan naar het atelier van Ann Clicteur. Zij gaat met oud hout aan de slag, en maakt er mooie meubels van. Linda Van Waesberge ging kijken.
 

 

 

Linda bij Natan: 'Ik heb altijd met Edouard willen trouwen'

Bij het Brusselse modehuis Natan hebben ze de lente- en zomercollectie klaar. Linda Van Waesberge is er als de kippen bij om die te ontdekken. Ze krijgt deskundige uitleg van Edouard Vermeulen zelf.

 

 

 

 
In een millennium van vergroeide smartphones ontlokt eender welk telefoontoestel met vaste verblijfplaats al nostalgie naar afgesproken rinkelafspraken. Voor De Standaard Magazine vormt die oude telefoonhoorn het perfecte accessoire voor een modeshoot. Vandaag een blik achter de schermen, morgen ontdekt u het resultaat in De Standaard Magazine.
 

 

 

Mer du Nord in slechte papieren: 'Wel duizenden concurrenten in het segment Casual Chic'


Het gaat niet goed met Mer du Nord. Het Brusselse modemerk heeft bij de rechtbank bescherming aangevraagd tegen schuldeisers. De twee Brusselse winkels worden hoogstwaarschijnlijk verkocht. Voor het personeel is dit uiteraard geen goeie zaak.

 

MAD DESIGN
04.09.14 — 11.01.15
"THE POWER OF OBJECT(S) :
DESIGN BESTSELLERS IN BELGIUM"

 

Expo Showroom les Belges met Linda: 'Een frietzak in leer is heel chique'

In Espace Wallonie aan de Grasmarkt loopt tot 24 augustus 'Showroom, les Belges'. Deze expo toont het werk van vijf jonge Waalse en Brusselse mode-ontwerpers. Er zijn niet enkel silhouetten te bezichtigen. De collecties van de designers zijn speciaal voor deze expo ook gefotografeerd door Laetitia Bica. Onze styliste aan huis, Linda Van Waesberge, nam een kijkje.

 

 

 

Shoppen met Linda: Van design tot tweedehands met een hoofdletter

Het zijn zomersolden. En dan durft styliste Linda Van Waesberge zich wel eens te laten gaan. Geen jurken en schoenen dit keer. Wèl koopjes waar ons interieur beter van wordt. Linda is gaan neuzen in La Fabrika en Showroom 144.

 

 

 

Eric Beauduin recycleert 'lederen vintage kleren met fijne details worden handtassen'

Fashion queen Linda Van Waesberge neemt ons dit keer mee naar twee ontwerpers in Sint-Gillis. De ene maakt handtassen uit tweedehandskleren. De andere maakt juwelen in de vorm van vossenwervels...

 

 

Linda gaat op schoenenjacht:
van pantoffels tot Louboutins

Voor een paar echte Louboutins kunt u sinds kort ook in Brussel terecht. Het peperdure schoenenmerk met de hoge naaldhakken opende een winkel op de Zavel. Linda Van Waesberghe is er als de kippen bij om enkele modellen uit te proberen. Maar ze vraagt zich ook af wat er mis is met een klassieke Brusselse schoenenwinkel, zoals Maison Babouche, de keizer van de pantoffel.

 

 

MOMU NOW: Contemporary Fashion from the MoMu Collection

from 25/09/2014 to 4/01/2015, is a selection of masterpieces from the recent acquisitions of contemporary silhouettes to the MoMu collection. The MoMu collection consists of approx. 25,000 objects, mainly clothing and accessories, 7,000 of which have been added over the past five years thanks to new purchases, donations and long-term loans. In addition to historic pieces, MoMu's acquisition policy primarily focuses on purchasing pieces by contemporary Belgian designers whose silhouettes are examples of excellent craftsmanship, bold concepts and avant-garde shapes. All these elements are part of the central theme of MoMu Now.

[ extra info ]

 

   

Linda Van Waesberge goes Pompilio
Elvis leeft! En hij heeft een winkel geopend in Brussel, waar hij hoeden verkoopt.
Linda Van Waesberge is daardoor nogal geïntrigeerd en gaat hoeden passen.

 

   

 

 
Koekjes smullen met Linda
Wie Brusselse koekjes zegt, die denkt Dandoy. Een huis van vertrouwen, een winkel ook vol nostalgie. Onlangs verhuisde Dandoy de hele bakkerij van het centrum naar een andere, veel modernere locatie in Brussel. Voor Linda Van Waesberge de reden om er nog eens een laatste keer de geur van deeg en kaneel te gaan opsnuiven.

 

 
Theplaceto.be - Bruxelles
Découvrez Bruxelles, carrefour de l'Europe, aux côtés de Linda Van Waesberge, styliste. Mode, design et création belge font de cette ville une capitale éclectique
où se côtoient différentes identités et nationalités.

   

Linda spot etalages: winters 'windowshoppen'


Onze fashion queen Linda Van Waesberge ontsnapt niet aan kerst. Zij is gaan rondstruinen langs de Dansaertstraat en het Brugmannplein en toont de mooiste kerstetalages.

De Lübeckstraat in Gent vormde het decor voor een modeshoot die u dit weekend terugvindt in De Standaard Magazine. Met de typische kabouterhuisjes, retrodecoratie en gele tinten kon de wijk net zo goed in een filmstudio staan. Een stukje stadsarcheologie dat halsstarrig probeert de sloophamer te ontwijken. Deze video gunt u alvast een blik achter de schermen, het resultaat ziet u zaterdag in De Standaard Magazine
   

 

 

 
Davidsfonds Fotoshoot 2013